Χορηγοί 2012-2013

Επόμενος Αγώνας

 

 

Ήττα - παράσημο για τους πιτσιρικάδες του Βρασίδα....

Την ήττα με σκορ 4-1 γνώρισε σήμερα το πρωί στο γήπεδο του Σοχού ο Βρασίδας Βρασνών αντιμετωπίζοντας τον τοπικό Εθνικό, σε ένα παιχνίδι όπου η ομάδα στηρίχθηκε αποκλειστικά στον κορμό της ομάδας παίδων, με την συμπαράσταση λίγων έμπειρων ποδοσφαιριστών της ανδρικής ομάδας.

Το... ακατάλληλο της ώρας για εκτός έδρας παιχνίδι, σε συνδυασμό με την έλλειψη στόχων της ομάδας και τις υποχρεώσεις κάποιων ποδοσφαιριστών μας, είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα μας να παρουσιαστεί στον εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Εθνικό Σοχού με μόλις..... πεντέμισι ενήλικες στην σύνθεση της, αφού οι Άγγελος Κυπαρίσσης, Βασίλης Κεφαλάς, Κώστας Καρακεχαγιάς, Παντελής Ιωαννίδης, ο τραυματίας αρχηγός Ντίνος Κυπαρίσσης μαζί με τον άρτι ενηλικιωθήσα Παναγιώτη Κεφαλά στήριξαν την βάση της ομάδας που αγωνίστηκε σήμερα και η οποία αποτελούταν από τους 15χρονους Γιάννη Κυπαρίσση, Ραφαήλ Αμανανατίδη, Παρασκευά Γούτα, Στέργιο Τερζή και του 17χρονου Χρήστου Μπαρμακτσίδη που ελλείψει εναλλακτικών λύσεων από τερματοφύλακας βαφτίστηκε στόπερ, έχοντας εξαιρετική απόδοση. Όταν μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγές στις θέσεις των Βασιλή και Παναγιώτη Κεφαλά, ο 17χρόνος Αντώνης Γούτας και ο 14χρονος Αλέξανδρος Πασαλής είναι πολύ πιθανό ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας μας να μην ξεπερνούσε τα 18 χρόνια!

Όπως είναι φυσικό ο αγώνας ξεκίνησε με την ομάδα του Σοχού να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και την ομάδα μας να προσπαθεί να αμυνθεί όσο μπορεί καλύτερα. Στο δέκατο λεπτό του αγώνα και μετά από τέσσερα αλλεπάλληλα κερδισμένα κόρνερ των γηπεδούχων, η άμυνα μας δεν θα καταφέρει να απομακρύνει την μπάλα από την μικρή περιοχή μας, παρά τις δύο συνεχόμενες εντυπωσιακές επεμβάσεις του τερματοφύλακα μας, με αποτέλεσμα η ομάδα του Σοχού να προηγηθεί με 1-0. Η συνέχεια του αγώνα βρήκε την ομάδα μας να βρίσκει κάποιους ελεύθερους χώρους για να επιτεθεί, χωρίς όμως να γίνεται ιδιαίτερα απειλητική. Στο 30ό λεπτό του αγώνα, πάλι από στημένη φάση, η ομάδα μας δεν θα καταφέρει να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή της, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος επιθετικός με ευθύβολο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής να γράψει το 2-0. Δύο λεπτά εργότερα η ομάδα μας θα χάσει τεράστια ευκαιρία να μειώσει το σκορ,  αφού μετά από μαγική μπαλιά του Ντίνου Κυπαρίσση προς τον μοναδικό επιθετικό μας, Παντελή Ιωαννίδη, ο τελευταίος θα βρεθεί φάτσα με το αντίπαλο τέρμα, με το πλασέ του όμως να να χτυπάει στο κάθετο δοκάρι και να καταλήγει άουτ. Με το 2-0 οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον 14χρονο Αλέξανδρο Πασαλή να περνάει στην θέση του Παναγιώτη Κεφαλά, γράφωντας την πρώτη του συμμετοχή με την φανέλα της ομάδας, προερχόμενος κι αυτός από τις ακαδημίες του Βρασίδα.  Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε εδώ ότι καθ' όλη την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου οι προσπάθειες του Αλέξανδρου αλλά και των υπολοίπων νεαρών ποδοσφαιριστών μας χειροκροτήθηκαν από όλο το γήπεδο, που αναγνώρισε την προσπάθεια αλλά και το ταλέντο που επέδειξαν, απέναντι σε σαφώς πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές. Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, το δεύτερο ημίχρονο θα λέγαμε ότι ήταν αντιγραφή του πρώτου ημιχρόνου, με την ομάδα μας να στέκεται πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο αλλά στα ίδια χρονικά σημεία όπως με αυτά του πρώτου ημιχρόνου να δέχεται ισάριθμα γκολ, με αποτέλεσμα στο 75ό λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου να βρισκόμαστε πίσω στο σκορ με 4-0. Το μόνο που θα καταφέρει η ομάδα μας είναι να μειώσει σε 4-1 στο τέλος του αγώνα με σκόρερ τον Παντελή Ιωαννίδη.

Όλα τα παιδιά που κατέβηκαν να αγωνιστούν σήμερα είνα άξια συγχαρητηρίων! Οι μεν ανήλικοι γιατί αγωνίστηκαν με ψυχή και έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει, κερδίζοντας δίκαια το χειροκρότημα όλου του γηπέδου. Οι δε ενήλικες που βρέθηκαν σήμερα στον αγωνιστικό χώρο είναι άξιοι δύο φορές συγχαρητηρίων, γιατί αγωνιζόμενοι παρέα με τους νεαρούς συμπαίκτες τους έδειξαν τον ηγετικό τους χαρακτήρα, τους στήριξαν ακόμα και στα λάθη τους, έπαιξαν θα λέγαμε και για τους απόντες και στήριξαν κυρίως όλο του οικοδόμημα του Βρασίδα που θέλει άσχετως της σημασίας του αγώνα που έχει για εμάς, να είμαστε ανταγωνιστικοί! Η ομάδα του Εθνικού Σοχού σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μας χαρίστηκε, ήταν πιεστική από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και αποτελεί παράσημο για τα νεαρά αυτά παιδία αυτή η ήττα, γιατί δεν προήλθε από ανικανότητα των ποδοσφαιριστών μας  να αμυνθούν, αλλά από την ικανότητα των αντιπάλων να λυγίσουν την άμυνα μας στις συγκεκριμένες φάσεις. 

Να ευχαριστήσουμε την διοίκηση του Εθνικού Σοχού για την άψογη φιλοξενεία και να ενημερώσουμε το φίλαθλο κοινό μας ότι την επόμενη αγωνιστική ακολουθεί ρεπό, άρα αγωνιστική ξεκούρασης για τους ποδοσφαιριστές μας, αλλά και ανάρρωσης για κάποιους που αγωνίστηκαν και σήμερα, παρ' όλο που είχαν προβλήματα τραυματισμών. Ακολουθεί στην συνέχεια και πριν τις διακοπές του Πάσχα και νέο εκτός έδρας παιχνίδι μέσα στον Ευαγγελισμό με την ευχή η ώρα, η μέρα και οι καιρικές συνθήκες κατά τις οποίες θα πραγματοποιηθεί να επιτρέψουν στον προπονητή μας να έχει περισσότερες εναλλακτικές λύσεις στην διάθεση του.

Βαθμολογία 5ου Ομίλου

Ομάδα ΒΑ
ΑΕ Αγίου Γεωργίου 61
Μ. Αλέξ. Νέας Απολλωνίας 60
ΠΑΟΚ Σταυρού 60
Εθνικός Σοχού 54
ΑΣ Βασιλούδι 53
Ελλήσποντος Μαδύτου 51
ΠΑΟΚ Ανοιξιάς 50
Απόλλων Ζαγκλιβερίου 48
Βρασίδας Βρασνών 40
Δάφνη Ευαγγελισμού 36
Αετός Άνω Σταυρού 28
Διγενής Κρυονερίου 26
Φοίνικας Σχολαρίου 23
ΑΣ Αρέθουσας 12
Φλόγα Λαγκαδικίων -2