Χορηγοί 2012-2013

Επόμενος Αγώνας

 

 

Τα γκολ έπεφταν....βροχή!

Νίκη με σκορ 4-2 σημείωσε ο Βρασίδας Βρασνών σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο των Νέων Βρασνών με αντίπαλο τον Μέγα Αλέξανδρο Νέας Απολλωνίας, σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με συνεχή βροχή και σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο.

Η  δυνατή βροχή που είχε ξεκινήσει μία ώρα πριν την έναρξη του παιχνιδιού ήταν βέβαιο ότι θα έπαιζε τον δικό της καθοριστικό ρόλο στην εξέλιγη του παιχνιδιού.  Η ενδεκάδα που κατέβασε ο προπονητής μας, χαρακτηρίζεται και ανάγκης λόγω των πολλών απουσιών, είχε πολλά νέα πρόσωπα σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια με τους Παντελή Ιωαννίδη κάτω από τα δοκάρια, Αγοράκη, Καρακεχαγιά, Κεφαλά Βασίλη, και Κεφαλά Παναγιώτη στην άμυνα, Παπαθανασίου, Δημούδη, Πασαλή, Τερζή και Ντίνο Κυπαρίσση στον χώρο του κέντρου και τον Αντώνη Χαλκιά μοναδικό προωθημένο. Ο αγώνας ξεκίνησε με την ομάδα της Ν. Απολλωνίας να μπαίνει πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και την ομάδα μας να βρίσκεται από νωρίς σε θέση άμυνας. Η πίεση που θα δεχτούμε στο πρώτο τέταρτο θα είναι μεγάλη με τον Παντελή Ιωαννίδη να πραγματοποιεί σπουδαίες επεμβάσεις και την άμυνα μας να αντιστέκεται με αυτοθυσία. Κόντρα στην ροή του αγώνα η ομάδα μας θα κερδίσει το πρώτο της κόρνερ στο 15ο λεπτό με τον Ντίνο Κυπαρίσση να αναλαμβάνει την εκτέλεση του. Η μπάλα θα φύγει συστημένη για το κεφάλι του Αντώνη Χαλκιά, ο οποίος θα πηδήξει ψηλότερα από όλους και με παλικαρρίσιο γκολ θα πετύχει 1-0. Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το πρώτο γκολ της ομάδας μας, θα βρεθούμε και πάλι στην επίθεση, με τον Χαλκιά να σουτάρει δυνατά από την γωνία της μεγάλης περιοχής, τον αντίπαλο τερματοφύλα να μην μπορεί να συγκρατήσει την μπάλα, λόγω και του νερού που είχε αρχίσει ήδη να μαζεύεται μπροστά στην εστία του. Ο Αντώνης Πασαλής που παρακολουθούσε την φάση σε όλη την διάρκεια της δεν θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και θα σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Αυτό το γρήγορο 2-0 θα ανεβάσει, όπως είναι λογικό, την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών μας στα ύψη και θα μας επιτρέψει να παίξουμε πιο έξυπνα. Η Νέα Απολλωνία θα συνεχίσει να χάνει σπάνιες ευκαιρίες αλλά η ομάδα πλέον στις αντεπιθέσεις πετάει φωτιές. Με τους Μπάμπη Παπαθανασίου και Ντίνο Κυπαρίσση να "χορεύουν" στην λάσπη, θα μοιράζουν ποδιές, ασίστ και κάθετες σε κάθε ευκαιρία, με κύριο εκφραστή τον Αντώνη Χαλκιά ο οποίος, αν και μόνος επιθετικά, δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Σε μια από τις πολλές συνεργασίες των τρίων προαναφερόμενων ποδοσφαιριστών, ο Αντώνης Χαλκιάς θα βρεθεί μόνος απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, τον οποίο και θα αποφύγει, μπαίνοντας κυριολεκτικά με την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας στο 35ο λεπτό το 3-0. Ένα λεπτό αργότερα ο Αντώνης Χαλκιάς θα αποχωρήσει τραυματίας και την θέση του θα πάρει ο Δημήτρης Παπαγερούδης. Η Νέα Απολλωνία θα προσπαθήσει με όλες της δυνάμεις να πετύχει ένα τέρμα που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι αλλά στους χίλιους και ένα τρόπους που έβρισκε η καλοδουλεμένη ομάδα του Ηλία Ζουμπούλη για να σημειώσει κάποιο τέρμα η άμυνα μας και ο τερματοφύλακας μας είχαν χίλιες και μία απαντήσεις. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου η ομάδα μας θα ξεδιπλώσει άλλη μια φαρμακερή αντεπίθεση, με τον Παναγιώτη Κεφαλά όμως να σημαδεύει πάνω από την εστία!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για την ομάδα μας και τον Γιάννη Πλουμούδη να παίρνει την θέση του αειθαλούς Βασίλη Δημούδη, σε μια προσπάθεια να ελέγξουμε τον χώρο του κέντρου και λίγο αργότερα του Γιώργου Λαζαρούδη που στο 65ο λεπτό αντικατέστησε τον Αντώνη Πασαλή. Ο αγωνιστικός χώρος είχε ήδη αρχίσει να μετατρέπεται σε λίμνη, ιδιαίτερα μπροστά από τις δύο εστίες, και με τον ρυθμό που εξελισσόταν οι φάσεις ακόμα και αυτό το 3-0 δεν σου έδινε ασφάλεια. Η ομάδα μας όμως και πάλι θα καταφέρει να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους της, με τον Δημήτρη Παπαγερούδη να αντικαταστά επάξια τον τραυματία Χαλκιά και με σουτ μέσα από την μικρή περιοχή να γράφει το 4-0 στο 50ο λεπτό! Η ομάδα της Νέα Απολλώνίας συνέχισε να επιτίθεται αλλά η άμυνα μας κρατούσε με αυτοθυσία ενώ ο Παντελής Ιωαννίδης συνέχιζε να πιάνει τα άπιαστα! Χαρακτηριστική η φάση του 60ου λεπτού με τον Σάββα Παπαδημητρίου της Νέας Απολλωνίας να βρίσκεται αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι, τον Παντελή Ιωαννίδη να κάνει βουτιά στα νερά και με την πλάτη να βγάζει την μπάλα σε κόρνερ! Η έκφραση του Σάββα μετά την εξέλιξη της φάσης, που δυστυχώς δεν μπορεί να αποδωθεί με τον γραπτό λόγο, αποτυπώνει όλη την εικόνα τους ματς. Ο Παντελής πάντως θα νικηθεί δύο φορές μέχρι το τέλος του αγώνα, στο 73ο και 83ο λεπτό, με τις γηπεδικές συνθήκες να έχουν γίνει πλέον σχεδόν αδύνατες για να παιχτεί ποδόσφαιρο. Το τελικό 4-2 θα αναδείξει νικήτρια την ομάδα μας και θα επουλώσει λιγάκι τις πληγές που άφησε το ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής.

Βασικά αυτό που είδαμε σήμερα ήταν η άλλη όψη του νομίσματος ενός ντέρμπι παρόμοιου με αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής. Μιας όψης σαφώς πιο ευχάριστης και ουσιαστικής. Η ομάδα μας προηγήθηκε με δύο γκολ μαζεμένα  σε διάστημα λίγων λεπτών και ενώ οι αντίπαλοι είχαν χάσει κλασικές ευκαιρίες. Για κάθε σετ χαμένων επιθέσεων των αντιπάλων, η ομάδα μας τους τιμωρούσε με γκολ στην αντεπίθεση και ποσοστά ευστοχίας που θύμιζαν μπάσκετ. Αν η ομάδα μας είχε καταφέρει να σκοράρει πριν το ημίχρονο στο προηγούμενο ντέρμπι ή αν η ομάδα της Νέας Απολλωνίας είχε καταφέρει να προηγηθεί σήμερα ίσως να μιλούσαμε για άλλα παιχνίδια. Με τα αν όμως δεν γράφεται η ιστορία και η ιστορία μας δίδαξε ότι στο σημερινό ντέρμπι η ομάδα μας κατέβηκε πιο δυνατή και πιο μυαλωμένη παρά τις απουσίες. Σίγουρα εντός έδρας είμαστε πολύ πιο δυνατοί και θα πρέπει αυτή την νοοτροπία να την κουβαλήοσυμε και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Αξίζουν πάντως πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας για την σημερινή τους εμφάνιση. Ιδιαίτερα στα "πιτσιρίκια'' Κεφαλά Παναγιώτη και Τερζή Στέργιο που κυριολεκτικά... βούτηξαν στα βαθειά και έβγαλαν τον προπονητή τους ασπροπρόσωπο, όπως και στον αγέραστο Βασίλη Δημούδη που απέδειξε ότι όταν χρειαστεί δηλώνει παρών και μάλιστα δυναμικό. Για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ομάδα μας δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Η ποιότητα τους είναι τέτοια που η σημερίνη τους απόδοση είναι στο στάνταρ επίπεδο των δυνατοτήτων τους απλά τους αρέσει φαίνεται να αγωνίζονται πολλές φορές κάτω από αυτό για να μη μας κάνουν να βαριόμαστε. Να ευχηθούμε τέλος καλή επιτυχία στην ομάδα της Νέας Απολλωνίας, η οποία δίκαια βρίσκεται τόσο ψηλά στην βαθμολογία και δίκαια έχει μια απο τις καλύτερες επιθέσεις στην κατηγορία.

Βαθμολογία 5ου Ομίλου

Ομάδα ΒΑ
ΑΕ Αγίου Γεωργίου 61
Μ. Αλέξ. Νέας Απολλωνίας 60
ΠΑΟΚ Σταυρού 60
Εθνικός Σοχού 54
ΑΣ Βασιλούδι 53
Ελλήσποντος Μαδύτου 51
ΠΑΟΚ Ανοιξιάς 50
Απόλλων Ζαγκλιβερίου 48
Βρασίδας Βρασνών 40
Δάφνη Ευαγγελισμού 36
Αετός Άνω Σταυρού 28
Διγενής Κρυονερίου 26
Φοίνικας Σχολαρίου 23
ΑΣ Αρέθουσας 12
Φλόγα Λαγκαδικίων -2